Cele mai cool 20 ceasuri rezistente la apa (UPDATE)

Chiar dacă fluxul de noi modele lansate pe piață este cu siguranță mai puțin intens în acest an decât în trecut, unele ceasuri importante și-au făcut debutul. Și printre aceste lansări, am văzut numeroase ceasuri de scufundare – o categorie care nu își pierde niciodată atracția. Am decis să enumerăm câteva dintre noile ceasuri rezistente la apa care ne-au făcut o buna impresie …

Cele mai cool ceasuri rezistente la apa sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni, stiluri și funcții, de la ceasuri sport cu cuarț robuste la ceasuri analogice de calitate profesională. Și este un lucru bun că există. Poate că apa reprezintă două treimi din planetă și cea mai mare parte din corpul tău, dar dacă în cadranul ceasului tău intră o singură picătură de apă poate fi o problemă serioasă – și, spre deosebire de momentul în care ți-ai resuscitat iPhone-ul înecat în apă cu o pungă Ziploc plină de orez, nu există o soluție rapidă.

- Publicitate -

Din fericire, ceasornicarii lumii și-au petrecut cea mai mare parte a unui secol găsind noi modalități de a menține uscată funcționarea delicată a ceasului dumneavoastră, indiferent dacă faceți snorkeling în Caraibe sau doar spălați vasele acasă.

Cele mai cool 20 ceasuri rezistente la apa
Cele mai cool 20 ceasuri rezistente la apa

Totuși, alegerea unor ceasuri rezistente la apa nu este la fel de simplă ca și găsirea unui ceas cu mențiunea “rezistent la apă” imprimată pe cadran, mai ales dacă intenționați să îl aduceți la piscină sau la plajă – sau chiar să îl purtați afară într-o zi ploioasă.

- Publicitate -

Primul lucru pe care trebuie să îl înțelegeți în legătură cu clasificarea adâncimii de pe ceasuri este că niciun ceas nu este cu adevărat rezistent la apă și, în cele din urmă, dacă este expus la o adâncime și o presiune suficiente, o parte din apă își va face loc în toate ceasurile. Prin urmare, în anii 1960, în urma unei interdicții generale a termenului “rezistent la apă” de către Comisia Federală pentru Comerț, mărcile au trecut la evaluări ale rezistenței la apă. Și le folosesc de atunci.

Cele mai cool 20 ceasuri rezistente la apa
Cele mai cool 20 ceasuri rezistente la apa

Din fericire, peste o jumătate de secol mai târziu, opțiunile de înaltă calitate abundă. Dacă sunteți în căutarea unui ceas elegant care să reziste la mai mult decât la stropi ocazionali la chiuveta din baie, oricare dintre aceste selecții – cele mai bune ceasuri rezistente la apă de pe piață în acest moment – își va face treaba cu brio.

Rezistența la apă a unui ceas se măsoară adesea cu valori de atmosferă (ATM) de la zero la 20, care corespund la ce adâncime puteți înota sau face scufundări în timp ce purtați ceasul. Pentru înot și scufundări într-o piscină, căutați un ceas cu o rezistență la apă de cel puțin 5 ATMM (50 de metri).

Dacă practicați surfing sau snorkeling, căutați un ceas cu o clasificare de 10 ATMM (100 de metri sau 328 de picioare). Iar dacă practicați scufundări și sporturi acvatice de mare viteză, veți dori probabil să optați pentru un ceas cu o rezistență de 20ATM (200 de metri sau 656 de picioare). Rețineți, în timp ce faceți cumpărături, că unii producători menționează doar clasificarea adâncimii și nu ATM.

Cele mai cool 20 ceasuri rezistente la apa
Cele mai cool 20 ceasuri rezistente la apa

În continuare, luați în considerare funcțiile pe care le-ați considera utile. Ceasurile inteligente pot oferi conectivitate cu telefonul sau dispozitivele dvs. și, în același timp, oferă funcții de monitorizare a ritmului cardiac, de urmărire a activității și GPS – ceea ce le face ideale pentru înotul în ape deschise și alte sporturi. Cu toate acestea, ceasurile tradiționale pot oferi funcții de cronometru și calendar ușor de utilizat, pentru o opțiune mai simplă și adesea mai puțin costisitoare.

Mai mult, majoritatea ceasurilor concepute special pentru înot vor oferi, de asemenea, o funcție convenabilă de urmărire a turelor și un afișaj luminos pentru o vizualizare mai ușoară sub apă. Țineți cont de faptul că, cel mai probabil, creșterile de funcționalitate vor fi însoțite de o creștere a prețului.

Cele mai cool 20 ceasuri rezistente la apa
Cele mai cool 20 ceasuri rezistente la apa

În cele din urmă, luați în considerare stilul și materialele pe care le-ați putea dori la un ceas pentru înot. Aceste ceasuri variază de la sportiv la atemporal și vin într-o gamă largă de culori, forme și dimensiuni.

Cele mai cool ceasuri rezistente la apa

Share This Article
- Publicitate -
Ad image