Ce este un ceas automat și cum funcționează?

Ce este un ceas automat și cum funcționează? – Majoritatea ceasurilor mecanice vândute astăzi prezintă o mișcare automată. Aceste ceasuri nu necesită altceva decât o folosire obișnuită pentru a le menține în funcțiune. Dar cum se înfășoară un ceas automat?

Ce este un ceas automat?

Un ceas automat rulează „automat” sau singur. Ceasurile automate își obțin energia din mișcarea purtătorului. Chiar dacă primele ceasuri automate au apărut încă din secolul al XVIII-lea, acestea au rămas un produs de nișă până la apariția ceasului de mână, la începutul secolului al XX-lea. Venise în sfârșit momentul ca tehnologia cu alimentare automată să fie descoperita.

ceas automat

Cum funcționează alimentarea automată?

Ceasurile manuale sunt alimentate prin răsucirea coroanei. Apoi sunt ceasuri automate. Fiecare ceas automat are un rotor dintr-un material greu, cum ar fi tungstenul, aurul sau platina, astfel încât acestea să fie suficient de puternice pentru a alimenta mișcarea. Pe măsură ce purtătorul își mișcă brațul, rotorul se leagănă, punând astfel piesele în mișcare și înfășurând arcul. Dacă ceasul dvs. are o carcasă din sticlă, pur și simplu răsturnați-l pentru a vedea acest proces în timp real.

- Publicitate -
ceas automat

Puteți și ar trebui să vă înfășurați manual ceasul automat?

Totul se reduce la mișcare. Nu fiecare ceas automat vine cu o opțiune de înfășurare manuală. Când aceste ceasuri de mana încetează să mai functioneza, va trebui să miscati un timp, pentru ca rotorul sa alimenteze din nou miscarea. Cu toate acestea, majoritatea mișcărilor moderne de ceasuri pot fi, de asemenea, înfășurate manual. Acest lucru este deosebit de practic dacă nu purtați ceasul foarte des. Dacă este recomandabil să vă înfășurați regulat ceasul automat manual, depinde de mișcare. Nu există un răspuns universal. De obicei, producătorii furnizează aceste informații. Cu toate acestea, în general, cu cât vă bazați mai puțin pe înfășurarea manuală a ceasului automat, cu atât componentele se vor uza mai lent.

Mulți colecționari, mândrii de ceasurile lor, isi depozitează prețioasele piese in cutii de depozitate cu dotate cu dispozitive de intoarcere. La fel ca în cazul ceasurilor, există un dispozitiv de intoarcere pentru fiecare buget.

Din păcate, există întotdeauna o mica problema. Dacă dispozitivul dvs. nu este setat să vă alimenteze ceasul cu cantitate corespunzătoare de energie în fiecare zi și, în schimb, îl înfășoară prea mult timp, acest lucru poate pune mai multă tensiune asupra mișcării. Orice dispozitiv ar trebui să vă permită cel puțin să programați de câte ori se rotește pe zi. Este posibil să trebuiască să utilizați un temporizator pentru a obține același rezultat cu cele mai simple modele.

Relaxați-vă și bucurați-vă de ceasul dvs.

Scopul ceasurilor automate este de a-i scuti pe proprietarii lor de povara de a fi nevoie să le înfășoare zilnic. Potențialele „capcane” enumerate mai sus sunt doar posibilități. Niciun ceas nu se va defecta brusc de la o zi la alta, deoarece nu ați urmat fiecare instrucțiune. Este mai important să vă bucurați de ceasul automat fără griji. Acesta este cel mai bun mod de a aprecia această minune tehnologică.

Share This Article
- Publicitate -
Ad image