Ceasuri Alpina – pareri, date tehnice si modele deosebite

Ceasuri Alpina – Alpina este o marcă elvețiană de ceasuri care a fost înființată inițial la sfârșitul anilor 1800. În prezent deținută de compania japoneză Citizen Holdings, compania este specializată în ceasuri sport de producție elvețiană. Alpina poate fi descrisă ca o marcă elvețiană de bază, ceasurile sale concurând în același spațiu de piață cu Tissot, Certina și Hamilton.

Descriindu-și fanii drept alpiniști, ceasurile lor sunt concepute pentru sportivii care performează în medii exterioare dificile. Ambasadorii companiei tind să fie schiori, snowboarderi și scafandri de mare adâncime.

Istoricul brandului de ceasuri Alpina

Alpina are o istorie puțin neobișnuită, chiar și după standardele industriei elvețiene de ceasuri, care a fost construită de ceasornicari individuali și de familiile lor. În 1883, Gottleib Hauser, un ceasornicar independent, a venit cu o soluție la problema pe care o avea cu procurarea pieselor pentru ceasuri. El a creat un sindicat pentru ceasornicarii elvețieni, prin care aceștia puteau să pună în comun resurse, idei și expertiză.

- Publicitate -

Cunoscut sub numele de Alpina Union Horlogere, grupul și-a creat propriile sale calibre, a expus la târguri de ceasuri și, în cele din urmă, a înregistrat numele Alpina în 1901.

La scurt timp după aceea, Hauser și fiul său au făcut un turneu în Rusia, în ceea ce s-a dovedit a fi o încercare de succes de a accesa piața rusă. Membrii uniunii, sau Alpina, au fost de acord să folosească numele în mod colectiv pe ceasurile lor, iar logo-ul pe care îl cunoaștem acum – triunghiul roșu – a fost adoptat.

De aici, Uniunea și-a extins producția în Germania, a furnizat ceasuri Marinei germane și a recrutat distribuitori de ceasuri în multe dintre marile orașe ale Europei. Până în anii 1920, rețeaua lor de dealeri se număra cu câteva mii de persoane.

După ce a creat primul lor ceas sport în 1933, marca a continuat să prezinte Alpina 4 – un ceas cu o carcasă din oțel inoxidabil, rezistent la apă și dotat cu caracteristici antișoc și antimagnetice. Numărul 4 este încă menționat în toată linia Alpina.

Am menționat criza cuarțului în mai multe articole, observând cum au beneficiat producătorii din Japonia, cum unii, precum compania britanică Accurist, au reușit să se redreseze, iar alții au dat faliment. Alpina aproape că a supraviețuit, dar nu se afla într-o poziție prea favorabilă.

- Publicitate -

Proprietarii de la Frédérique Constant, un cuplu olandez întreprinzător, au venit în ajutor. Aceștia au achiziționat Alpina în 2002 și au început să lanseze noi modele – influențate în continuare de spiritul sportiv original.

Până în 2006, compania avea o nouă unitate de producție elvețiană, iar în 2013 Citizen a cumpărat Grupul Frédérique Constant, care includea brandul de ceasuri Alpina.

Unde sunt fabricate ceasurile Alpina?

Cele două mărci – Alpina și Frédérique Constant – împart spațiile de producție din Plan-les-Ouates, Geneva. Prin urmare, ceasurile Alpina sunt fabricate în Elveția și poartă această mențiune pe cadranele lor.

Sunt ceasurile Alpina de bună calitate?

Având în vedere tradiția și producția elvețiană, aș sugera că aceste ceasuri Alpina sunt bine făcute. Compania are un istoric de inovație și acum face parte din familia Citizen, alături de alte mărci de renume, precum Bulova.

După cum am menționat mai sus, ceasurile sunt asamblate la Geneva, iar Alpina utilizează propriile mecanisme de calibru. Aceste mecanisme sunt modificări ale mecanismelor elvețiene ETA sau Sellita. Așadar, avem mecanisme elvețiene de încredere, modificate și apoi utilizate în ceasuri asamblate în Elveția.

- Publicitate -

Fiind un producător elvețian entry-level, sunt mai mult decât mulțumit de specificațiile și calitatea construcției la acest nivel de preț.

Cele mai bune cinci ceasuri Alpina

1. Colectia Alpiner

Gama Alpina este împărțită în trei colecții distincte – Air, Land și Sea. Alpiner face parte din colecția Land și este descris ca fiind “pur” de către producător. Pur în sensul că întruchipează esența misiunii Alpina – este un ceas instrument simplu, conceput pentru a fi lizibil și ușor de purtat.

Având în vedere că este o piesă cu cuarț, acesta va fi la fel de durabil ca și modelele originale Alpina 4, iar utilizarea unui cristal de safir confirmă acest lucru. Există, de asemenea, un plus de rezistență la apă de 100M – foarte bună pentru un ceas purtat ca parte a unui stil de viață activ.

Alpiner are o lățime de 42 mm – probabil cât de mare poate fi acest stil de ceas – și are un cadran albastru cu raze de soare uimitor. Fereastra de dată de la ora 3 este ușor de ratat dacă nu o cauți cu privirea, iar ceasul are mâini și markeri simpli. Cureaua din piele întărește estetica completeaza frumos ceasul.

2. Colectia Seastrong Heritage

Modelul Seastrong Heritage face parte din colecția Sea și este conceput pentru a recrea ceasurile de tip Supercompressor pe care marca le-a comercializat la sfârșitul anilor 1960. Deși este foarte asemănător ca aspect cu Seastrong 10 din 1969, nu este un omagiu complet sau o reeditare.

La 41 mm, este o dimensiune confortabilă – un pic mai mic decât Alpiner, dar nu la fel de mic ca majoritatea ceasurilor Supercompressor originale. Stilul Supercompressor este un aspect îndrăzneț, coroanele duble semnate atrag întotdeauna privirea. Cea de-a doua coroană rotește luneta interioară și este o alternativă la o lunetă rotativă externă.

Pentru mine, acest lucru într-adevăr funcționează. În special contrastul dintre cadranul alb și luneta mai întunecată. Fereastra de dată de la ora 4 este puțin ciudată și nu este o caracteristică de la modelele anterioare, dar nu scade din designul general.

Acesta este un ceas automat, deci se numără printre cele mai scumpe modele Alpina disponibile în prezent. Mecanismul este calibrul propriu Alpina AL-525, un motor elvețian bazat pe Sellita SW200.

Unde acest ceas are succes, în afară de designul Supercompressor testat și dovedit, este în micile detalii. De exemplu, dintre cele două coroane, una este decorată cu hașurare încrucișată, la fel ca la Supercompresoarele originale. Cealaltă are logo-ul Alpina – același cu cel folosit pentru indicatorul de la ora 12.

Alături de acele și indicatoarele relativ simple, avem un cristal de safir și o rezistență totală la apă de 300M. Acesta este un ceas mecanic modern de înaltă calitate.

3. Colectia Startimer

În continuare, avem un ceas din colecția Air. Ceasurile de aviație Startimer au câteva modele principale, cu un accent puternic pe stilurile Flieger germane. Ceasul care m-a atras cel mai mult reprezintă o ușoară abatere de la cadranul negru standard, cu o carcasă mare și o coroană în formă de ceapă, care este semnul distinctiv al unui Flieger.

La 42 mm, acesta are dimensiuni mai modeste, iar cadranul alb și coroana standard păstrează stilul aviatic, dar cu un plus de farmec. Îmi plac în mod deosebit indicatoarele roșii la sferturile de oră și cureaua verde, care în mod normal ar fi rezervată pieselor militare.

Efectul general este de a pune în aplicare elementele de bază de aviator, dar cu propriul său caracter distinct. Fiind vorba de un model cu cuarț, acesta este capabil să vină la un subțire 9 mm. Deși ceasurile piloților nu ar trebui să aibă nevoie de prea multe în ceea ce privește rezistența la apă, acesta are 100M.

4. Colectia Seastrong Diver

Scafandrul cu carcasă tip “cushion case” este un stil popular printre ceasurile de inspirație vintage. Iar aceasta este o piesă de inspirație vintage – inspirația provenind din propria istorie a brandului. Este un ceas de scufundare de mari dimensiuni, cu o carcasă ușor angulară – designul cu carcasă tip “cushion case” este prezent, dar cu linii puternice și curate, mai degrabă decât curbele grațioase ale Radiomir-ului Panerai.

Această variantă, cu carcasă PVD bronz, are un aspect distinctiv, cu o coroană supradimensionată, mâini mari și o curea din piele deteriorată. Atinge acel punct sensibil care combină cu succes estetica vintage cu dimensiunile și tehnologia modernă.

Mișcarea este un calibru automat AL-525 fabricat în Elveția, bazat pe un Sellita. Este un mecanism atractiv și este vizibil prin spatele exponatului.

În general, ceasul este o piesă cu un stil elegant, cu specificații excelente și cu o manoperă elvețiană. Este relativ accesibil și, prin urmare, are un bun raport calitate-preț.

5. Colectia Alpiner Heritage

Am păstrat cel mai scump ceas pentru final – Alpina Heritage Carée Mechanical 140 Years – dar acesta este într-adevăr o piesă impresionantă. Bazat pe modelele proprii ale Alpina din anii 1930 și 1940 – pentru ceasurile furnizate armatei germane – acesta este unul dintre o serie de ceasuri similare produse de marcă de-a lungul anilor.

Din nou, această reinterpretare modernă este ușor actualizată. Cea mai evidentă schimbare fiind un diametru mărit la 42 mm. Mecanismul este construit pornind de la o bază Frederique Constant – ceea ce face ca mișcarea să fie frumos decorată și poate fi observată prin spatele transparent al carcasei.

Așadar, nu există nicio îndoială în privința calității construcției și a specificațiilor.

Din punct de vedere stilistic, îmi place foarte mult acest ceas. Este fidel modelelor originale, cu un cadran imprimat care folosește lume în tonuri patinate. Acest lucru dă impresia de vechime și contribuie la autenticitatea piesei.

Ceasuri Alpina - pareri, date tehnice si modele deosebite

Ceas Alpina AL-530BA3C6 ⭐ Cumpara de pe VreauCeas.ro

RON 6,590.00
VreauCeas.ro recomanda acest ceas Alpina AL-530BA3C6 Heritage Carree Automaik 33mm. Ceasul are un diamentru de 33 mm si o grosime de 12 mm, perfect pentru o incheietura de 210 mm. Acest ceas de mana Alpina face parte din colectia Heritage Carree Automaik 33mm si are o rezistenta la apa de 3 ATM.

O diferență notabilă este reprezentată de cadranul cu sub-secunde. Pe această versiune, nu conține secundarul. În schimb, acesta este folosit pentru a adăuga o funcție de dată – evitând în mod inteligent adăugarea unei ferestre de dată care ar putea compromite stilul vintage.

Luate împreună – mișcarea, designul și specificațiile – ca să nu mai vorbim de atenția acordată detaliilor, aceasta este o prezentare excelentă pentru Alpina. S-ar putea să nu fie cel mai evident punct de pornire cu această marcă, având în vedere că acum își promovează ceasurile inteligente, dar pentru mine, acesta este Alpina la cel mai înalt nivel.

Share This Article
- Publicitate -
Ad image
Comentariul tau