Cele mai bune ceasuri elvetiene la preturi decente – Ceasurile fabricate in Elvetia poarta denumirea “Swiss Made” (sau pe scurt, “Swiss”) cat si logo-ul producatorului sau distribuitorului. Aceasta etichetare (loc de origine, in termeni legali) se bucura de o reputatie puternica in intreaga lume iar globalizarea comertului i-a amplificat importanta. Mai mult, consumatorul modern cauta maximum de informatie atunci cand doreste sa cumpere un ceas de mana nou.
“Swiss made” (ceasuri elvetiene) personifica un concept al calitatii ce a progresat de-a lungul timpului. Acesta include calitatea tehnica a ceasului (acuratete, siguranta, rezistenta la apa si rezistenta la socuri) cat si calitatea estetica (eleganta si originalitate a design-ului), acoperind atat metodele traditionale de fabricatie cat si noile tehnologii (micro-electronica). Elvetienii nu sunt singurii producatori de ceasuri de inalta calitate si astfel se confrunta cu o competitie puternica.
- Publicitate -
Totusi, gratie infrastructurii unice si al spiritului inovator, acestia au reusit sa-si mentina pozitia de lideri. Valoarea intrinseca a denumirii “Swiss made” este astfel rezultatul efortului considerabil facut de companiile producatoare de ceasuri, acestea fiind responsabile pentru mentinerea reputatiei.
In timp ce nume prestigioase de brand-uri au prosperat, acestea nu au pus denumirea de “Swiss made” pe un loc secundar. Numele brand-urilor si denumirea “Swiss made” au functionat intotdeauna intr-o alianta ce asigura consumatorul cu cele mai bune garantii.
- Publicitate -
Pentru a face parte din categorie de “ceasuri elvetiene”, un ceas trebuie sa aiba mecanism elvetian. Conform Sectiunii 2 din OSM, un mecanism este considerat elvetian daca:
Componentele elvetiene valoreaza cel putin 50% din valoarea totala, fara a pune la socoteala costul asamblarii.
Daca mecanismul indeplineste aceste conditii, dar ceasul nu este asamblat in Elvetia, indicatia “Swiss” poate fi aplicata pe una din componentele mecanismului iar pe exteriorul ceasului putand sa apara numai indicatia “mouvement suisse” sau “Swiss movement”.
Sectiunea 3 din OSM solicita ca indicatia “movement” (mecanism) sa apara ca un cuvant intreg si sa fie scrisa cu aceleasi caractere, identice ca dimensiune si culoare, precum cuvantul “Swiss”.
Cele mai bune ceasuri elvetiene la preturi decente vandute de VreauCeas.ro