Venezianico Bucintoro 1969: O călătorie în timp și spațiu, inspirată de misiunea Apollo 11

Cronograful Venezianico Bucintoro 1969, o ediție limitată de la Venezianico, este mai mult decât un simplu instrument de măsurare a timpului. Este o poveste captivantă despre curaj, inovație și spiritul neobosit al explorării umane. Inspirat de misiunea Apollo 11, acest ceas excepțional celebrează cea mai mare realizare a omenirii: aselenizarea din 1969. Cu un design sofisticat și o poveste fascinantă, Bucintoro 1969 este o piesă de colecție râvnită de pasionații de ceasuri și de istorie.

Venezianico Bucintoro 1969
Venezianico Bucintoro 1969

Povestea din spatele creației Venezianico Bucintoro: o căutare ambițioasă

Frații Morelli, fondatorii Venezianico, au pornit într-o căutare plină de provocări pentru a găsi suficiente mecanisme Lemania 1873, utilizate în ceasurile Omega Speedmaster “Moonwatch” din a doua generație.

Aceste mecanisme rare și valoroase au fost readuse la viață după șase luni de meticuloasă restaurare, gata să fie integrate în acest omagiu adus explorării spațiale. Fiecare dintre cele 69 de piese ale ediției limitate Bucintoro 1969 reprezintă un tribut adus anului istoric al aselenizării.

- Publicitate -
Venezianico Bucintoro 1969
Venezianico Bucintoro 1969

Design și funcționalitate Venezianico Bucintoro 1969: un tribut adus misiunilor Apollo

Bucintoro 1969 încorporează elemente subtile care fac referire la secvența de lansare a misiunilor Apollo. Scala tahimetrică secundară marchează etapele cheie ale numărătorii inverse, de la “Pre-Lansare” la T-60 până la momentul culminant al “Lansării”. Cronograful măsoară viteza cu ajutorul tahimetrului, iar butonul “Reset” permite o nouă secvență de cronometrare.

Venezianico Bucintoro 1969

Cadranul negru texturat, realizat cu tehnologie de imprimare 3D, imită cu fidelitate suprafața lunară, cu cratere și nuanța caracteristică de regolit. Indecșii în formă de lingou și mâinile aurite evocă “epoca de aur a explorării spațiale”, adăugând o notă de eleganță și rafinament. Carcasa din oțel inoxidabil de 42 mm și placa de oțel care afișează numărul ediției completează designul sofisticat și funcțional.

Versatilitate și stil: o brățară și două curele

Fiecare cronograf Bucintoro 1969 este livrat cu o brățară din oțel inoxidabil, perfectă pentru un look elegant și clasic. În plus, ceasul vine însoțit de două curele suplimentare: una din piele cu închidere Velcro inspirată de costumele spațiale, pentru un stil aventuros și casual, și una din cauciuc, ideală pentru activități sportive. Aceste curele sunt incluse într-o cutie din lemn de nuc realizată manual, adăugând o notă de lux și exclusivitate.

Venezianico Bucintoro 1969
Venezianico Bucintoro 1969

Specificații tehnice:

  • Mișcare: Înfășurare manuală Lemania 1873; rezervă de putere de 40 de ore
  • Funcții: Ore și minute; secunde mici; cronograf; tahimetru
  • Carcasă: 42 mm; oțel inoxidabil; rezistent la apă până la 100 m
  • Cadran: Negru cu textură imprimată 3D pe contoare gri închis
  • Curea: Brățară din oțel inoxidabil, cu curele negre din piele și cauciuc
  • Preț: 4.500 EUR
  • Disponibilitate: Limitat la 69 de bucăți

Prezentarea Venezianico: o poveste de pasiune și măiestrie

Cu sediul în Veneția, Italia, Venezianico este o marcă de ceasuri fondată de frații Alberto și Alessandro Morelli. Pasiunea lor comună pentru ceasuri și design, cultivată în timpul studiilor la Universitatea Ca’ Foscari, i-a inspirat să își transforme visul în realitate. Geneza Venezianico se trage dintr-un moment petrecut în Piața San Marco, când frații au observat crucea renascentistă aurită din vârful vechiului Turn cu Ceas.

- Publicitate -
Venezianico Bucintoro 1969
Venezianico Bucintoro 1969

Acest simbol, adoptat ca logo al Venezianico, reprezintă istoria, cultura și inovația orașului lor iubit. Marca prezintă ceasuri din cinci colecții – Bucintoro, Nereide GMT, Nereide Ultraleggero, Nereide și Redentore – fiecare reflectând stilul și esența moștenirii venețiene și întruchipând spiritul măiestriei orologiere italiene.

Un ceas pentru pasionații de istorie, explorare spațială și design italian

Cronograful Venezianico Bucintoro 1969 este o alegere ideală pentru cei care apreciază istoria, explorarea spațială și designul italian rafinat. Cu o poveste captivantă, un design sofisticat și o funcționalitate impecabilă, acest ceas este o adevărată operă de artă care celebrează spiritul aventurii și inovației umane.

Share This Article
- Publicitate -
Ad image
Comentariul tau