VreauCeas.ro
  • GHID DE CUMPARATURI
  • Noutati
  • Sectiuni
    • Editii limitate
    • Istorie
    • Fascinatie
    • Independenti
    • Despre ceasuri
    • Ladies Corner
  • Articole noi
Ne pare rau, dar nu am gasit niciun articol
Vezi rezultatele
VreauCeas.ro
Ne pare rau, dar nu am gasit niciun articol
Vezi rezultatele

Omega Constellation Co-Axial Master Chronometer

in Brand, Istorie, Omega
A A
Share on FacebookShare on Twitter

Omega Constellation Co-Axial Master Chronometer – Când vorbim de Omega și colecțiile sale, răspunsurile imediate și logice vor fi „Speedmaster” și „Seamaster”. Cu siguranță, aceste două linii de ceasuri sunt unele dintre cele mai iconice din întreaga industrie. Totuși, Omega are (mult) mai multe de oferit, inclusiv o colecție ușor trecută cu vederea, dar bogată, denumită „Constellation”. Născut în anii ’50, este colecția experimentală pentru brand, cu modele fascinante și un accent constant pe precizie. Acum a venit timpul pentru Omega să injecteze un pic de modernitate în această colecție … Deoarece brățările integrate, carcasele în formă și aspectul sport sunt extrem de vandabile în aceste zile.

Omega Constellation Co-Axial Master Chronometer

În timp ce Speedmaster este o colecție care poate fi înțeleasă cu ușurință, iar Seamaster este văzut ca cel mai bun ceas de scufundare Omega, istoria Omega Constellation este ceva mai complexă, dacă nu fragmentată. Nașterea sa dateaza chiar înainte ca numele să fie adoptat de Omega, când brandul a lansat primul ceas in ediție limitată pentru a sărbători 100 de ani de la 1948, un ceas cronometru cu mișcare automată. Având în vedere succesul său, brandul a decis să realizeze o colecție completă bazată pe această combinație inegalabilă de precizie și practicitate.

Articole interesante

Seiko SNJ025 ”Arnie” – venit din filmele de actiune

Seiko SNJ025 ”Arnie” – venit din filmele de actiune

Seiko 5 SNK355 – un ceas automatic aproape perfect

Seiko 5 SNK355 – un ceas automatic aproape perfect

Cele mai vechi marci de ceasuri din lume

Cele mai vechi marci de ceasuri din lume

Noul Bulova Marine Star 96B256 – pareri si preturi

Noul Bulova Marine Star 96B256 – pareri si preturi

Arata mai multe articole
Omega Constellation Co-Axial Master Chronometer

În 1952, Omega a dezvăluit Constellation, produsă în serie, o familie de ceasuri destinate inițial bărbaților, dotate cu calibrul 354. Două caracteristici deosebite i-au distins pe primii membri ai familiei Constellation: o stea și numele ceasului deasupra marcajului de la ora 6. Primele modele au fost echipate cu calibrele 351, 352 și 354 cu rotori de protecție și au fost înlocuite patru ani mai târziu cu calibrele 500, 501, 505 și, ulterior, în 1966, cu calibrul 561 pentru modelul dat, și, eventual, calibrul 564. Dar model a acordat întotdeauna mare atenție cronometriei, precum și conceptul de lux Omega.

Omega Constellation Co-Axial Master Chronometer

Până la sfârșitul anilor 1960, când designul s-a schimbat drastic în ceasornicărie, Omega și-a folosit colecția Constellation pentru a introduce ceasuri îndrăznețe, de tip brățară. Prima brățară / carcasă integrată și-a făcut debutul în 1969. Deși designul actual al lui Constellation nu se concretizase încă, acesta a fost primul pas spre luxul sportiv pentru brand. Mai jos, o Omega Constellation BA 368.0847, ca exemplu perfect al acestei tranziții în brățări integrate și cutii în formă (chiar înainte ca AP să facă acest lucru cu RO), prezentată drept „primele ceasuri din lume care au fost echipate cu brățări cu adevărat integrate, un sistem inventat în 1964 de Pierre Moinat ”.

În anii ’70, în această colecție au apărut mișcări de cuarț – ceea ce, într-un fel, are sens, întrucât cuarțul nu a fost văzut doar ca viitorul ceasului de atunci, ci și ca cea mai bună soluție din punct de vedere al preciziei. Adevăratul moment de cotitură din istoria Constelației și pasul care explică proiectarea actuală au avut loc în 1982, odată cu familia Constellation Manhattan. Încă alimentat de mișcări de cuarț (primele modele au fost echipate cu calibru ultra-subțire 1422 dezvoltat în comun cu ETA), caracteristica distinctivă a acestei colecții au fost cele patru „Griffes” sau ghearele care se extind din carcasă peste cadran. Poziționate la ora 3 și 9, ghearele extrem de lustruite au devenit caracteristica distinctivă a Manhattanului. Ghearele au îndeplinit, de asemenea, o funcție practică, ținând cu fermitate cristalul de safir și garnitura pentru a asigura rezistența la apă.

Omega Constellation Co-Axial Master Chronometer

Proiectat de Carol Didisheim și patentat în 1985, Manhattan a prezentat o carcasă în formă de butoi și a fost oferită atât bărbaților, cât și femeilor, în aur și oțel și combinații ale ambelor metale. Până în 1995, designul a evoluat din nou, pe măsură ce cifrele romane de pe cadran au migrat către bezel.

În 1984 a fost introdusă o versiune automată a Manhattanului, alături de oferta cu cuarț. Calibrul 1111 a fost o mișcare cronometru certificată bazată pe faimosul ETA 2892-2. În 2003, Constellation Double Eagle – lansat la Turneul de golf Omega European Masters – a fost modernizat cu primul calibru co-axial Omega 2500.

Omega Constellation Co-Axial Master Chronometer

Un pas important în istoria Constelației a avut loc în 2015, cu introducerea atât a certificării Master Chronometer Omega, cât și a noului ceas Globemaster, care a adus un omagiu primelor ceasuri „Pie-Pan”. Cu toate acestea, designul original din anii 1980 nu a fost uitat și, ținând cont de succesul actual al ceasurilor cu brățări integrate, Omega a decis să actualizeze Constellation Manhattan pentru bărbați cu noi modele pentru 2020.

Deci, avem un nou Cronometru Master Co-Axial Constellation 39mm. Să trecem imediat la punct: este o tranziție soft, nu un design nou. Omega a decis să facă un facelift subtil în loc să-și schimbe complet ceasul integrat. Unul dintre motivele principale este că, chiar dacă Constelația Manhattan nu este apreciată de piețele europene și din SUA, are un succes uriaș în Asia. Omega nu a vrut să schimbe prea mult rețeta. Este acesta un motiv pentru pasionații occidentali să nu ia în considerare acest ceas? Cu siguranță că nu, mai ales că noile modele au argumente solide pentru a concura pe piață.

Chiar dacă ceasul pare familiar, niciun element al noului 2020 Omega Constellation 39mm nu este ca predecesorul său de 38 mm, care nu este Master-Chronometer. Carcasă, brățară, cadran, mâini și mișcare, totul a fost reproiectat subtil.

Omega Constellation Co-Axial Master Chronometer

În primul rând, ceasul a câștigat 1 mm în diametru, pentru a-i oferi o prezență un pic mai mare pe încheietura mâinii și pentru a fi în conformitate cu cererea actuală pentru ceasuri ceva mai mari. Nimic dramatic, deoarece ceasul rămâne compact pe încheietura mâinii, datorită carcasei sale în formă de butoi și a brățării sale integrate. Nu am măsurat grosimea, ci ne așteptăm în jur de 12 mm. Cazul, rămânând fidel proiectului original, care se joacă pe linii concave și convexe, oferă acum finisaje mai bune și mai multă subtilitate.

O parte importantă a designului Omega Constellation a fost brățara sa integrată, iar la măsurarea tendinței actuale pentru acest tip de ceasuri, Omega a acordat o mare atenție acestei părți a ceasului. Din nou, deși se simte familiar la început, întreaga brățară este nouă, cu legături reproiectate, tevi șlefuite pe margini și verighete lustruite în mijloc, în contrast cu verigile periate. Calitatea generală a brățării este excelentă și se simte foarte plăcut la încheietura mâinii.

Omega Constellation Co-Axial Master Chronometer

Cu toate acestea, dacă o brățară metalică nu este pe placul tau, Omega oferă, de asemenea, multiple variante ale noului său cronometru Master Constellation 39mm, de exemplu curele de aligator, oferind acestui ceas o ținută mai elegantă. Aceste opțiuni de piele sunt combinate cu o cataramă desfășurată.

În cele din urmă, cadranele au fost reproiectate, cu texturi noi, culori noi, indexuri noi și mâini noi – dar semnătura in forma de stea este încă vizibilă la ora 6. Ca și în restul ceasului, cadranele sunt mai rafinate și mai curate. Mâinile imită forma Freedom Tower din New York. Actualizarea principală se referă totuși la fereastra de date care este acum trapezoidală și poziționată la ora 6.

În ceea ce privește mecanica, Omega continuă integrarea mișcărilor superioare ale Cronometrului Master în toate colecțiile sale, iar noua Constelație nu face excepție. Înlocuind Calibrul 8500 găsit în versiunile anterioare de 38 mm, noul Omega Constellation 39mm devine „Cronometrul principal co-axial” și integrează binecunoscutul calibru 8800 (sau 8801 la versiunile aurii). Această mișcare este aceeași cu cea utilizată, de exemplu, în Seamaster Diver 300M recent renovat și care s-a dovedit a fi atât extrem de precisă, cât și de încredere.

Omega Constellation Co-Axial Master Chronometer

Bătând la 25.200vph (3,5Hz) și cu o rezervă de putere de 55 ore, această mișcare automată prezintă toate inovațiile clasice Omega, cum ar fi un arc de balans de siliciu. Mișcarea cronometrului aprobată de METAS oferă, de asemenea, proprietăți anti-magnetice solide, capabile să facă față câmpurilor de până la 15.000 gauss.

Omega Constellation Co-Axial Master Chronometer
Omega Constellation Co-Axial Master Chronometer

Principala diferență între calibrul 8800 și 8801 este prezența elementelor din aur solid – rotor și punte de echilibru. În afară de asta, specificațiile sunt identice. Ceasul are o garanție de 5 ani.

Noul Omega Constellation Co-Axial Master Chronometer 39mm este lansat ca o colecție întreagă de 26 de referințe, disponibile în oțel (curea din piele sau brățară de oțel), în două tonuri (cu elemente contrastante Sedna sau aur galben, din nou cu curea sau brățară din piele ) sau în Sedna completă sau aur galben (pe curea sau brățară de piele). De asemenea, mai multe cadrane sunt disponibile, în argintiu, albastru, gri, negru, maro sau șampanie.

Cateva modele Omega Constellation Co-Axial Master sunt disponibil in Romania prin intermediul celo de la Cellini, si le puteti admira, sau chiar cumpara AICI.

TimelessWatch.ro te invita sa citesti si despre…

Blancpain Villeret Quantième Complet – acum în aur roșu si cadran albastru rafinat
Hamilton PSR, revitalizarea primului ceas digital
Seiko 5 SRPE83K1 Sports Brian May Special Edition
IWC Portugieser Perpetual Calendar 42
Panerai Luminor PAM01163 Marina Fibratech
Graham Chronofighter Vintage 25th Anniversary
Tags: ceas omegaceas Omega Constellationceasuri Master Chronometerceasuri Omegaceasuri Omega ConstellationMaster ChronometerOmegaOmega ConstellationOmega Constellation Co-Axial Master Chronometerpret Omega Constellation
ADVERTISEMENT
Articolul precedent

Blancpain Villeret Quantième Complet – acum în aur roșu si cadran albastru rafinat

Urmatorul articol

Tissot Heritage 1973 Chronograph – editie limitata

S-ar putea sa te intereseze

Seiko SNJ025 ”Arnie” – venit din filmele de actiune
Ghid de cumparaturi

Seiko SNJ025 ”Arnie” – venit din filmele de actiune

Seiko SNJ025 ”Arnie”. Porecla „Arnie” derivă din faptul că Arnold Schwarzenegger a purtat un ceas Seiko H558-5009 în mai multe...

Citeste mai departe
Seiko 5 SNK355 – un ceas automatic aproape perfect
Ghid de cumparaturi

Seiko 5 SNK355 – un ceas automatic aproape perfect

Seiko 5 SNK355 - Ceasurile Seiko sunt iubite și apreciate în întreaga lume datorită valorii excepționale pe care o oferă....

Citeste mai departe
Cele mai vechi marci de ceasuri din lume
Blancpain

Cele mai vechi marci de ceasuri din lume

Cele mai vechi marci de ceasuri din lume - Arta ceasornicarului există de secole. Ceasurile de mână au fost o...

Citeste mai departe
Noul Bulova Marine Star 96B256 – pareri si preturi
Bulova

Noul Bulova Marine Star 96B256 – pareri si preturi

Bulova Marine Star 96B256 - Bulova este un brand popular și bine respectat, cunoscut pentru fabricarea de ceasuri de înaltă...

Citeste mai departe
Seiko 5 SRPD71K1 – pareri, modele si preturi
Ghid de cumparaturi

Seiko 5 SRPD71K1 – pareri, modele si preturi

Seiko 5 SRPD71K1 - Dacă sunteți în căutarea unui ceas sport automat de înaltă calitate la prețuri accesibile, Seiko este...

Citeste mai departe
Arata mai multe articole

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

Cele mai noi articole

Top 7 ceasuri de purtat zi de zi

Top 7 ceasuri de purtat zi de zi

Ceasuri Zeppelin – pareri si 15 modele deosebite

Ceasuri Zeppelin – pareri si 15 modele deosebite

Ceasuri Vostok Europe – pareri si 12 modele celebre

Ceasuri Vostok Europe – pareri si 12 modele celebre

watchshop.ro

Testate de VreauCeas.ro

Noul Orient FAC08004D0 Bambino Version 4

Noul Orient FAC08004D0 Bambino Version 4
Ghid de cumparaturi

Orient FAC08004D0 Bambino Version 4 - Orient Bambino este unul dintre cele mai populare ceasuri automate, la prețuri accesibile, de...

Citeste mai departe

Ceasuri Atlantic – pareri, modele, preturi

Ceasuri Atlantic – pareri, modele, preturi
Ghid de cumparaturi

Ceasuri Atlantic - pareri, modele, preturi - Brandul elvețian există de aproximativ 128 de ani, producând ceasuri frumoase la un...

Citeste mai departe

Ceas TAG Heuer AUTAVIA WBE5116.FC8266

Ceas TAG Heuer AUTAVIA WBE5116.FC8266
Ghid de cumparaturi

Ceas TAG Heuer AUTAVIA WBE5116.FC8266 - Un ceas pentru piloti, clasic cu un stil superb superb. Cadranul frumos texturat în...

Citeste mai departe
  • Trending
  • Comentarii
  • Articole noi
Tissot Gentleman T127.407.11.041.00 Silicium Powermatic 80

Tissot Gentleman T127.407.11.041.00 Silicium Powermatic 80

Ceasuri Citizen – pareri si 21 de modele actuale

Ceasuri Citizen – pareri si 21 de modele actuale

Top 50 de mărci de ceasuri elvețiene din 2020 … Și invincibila hegemonie a lui Rolex

Top 50 de mărci de ceasuri elvețiene din 2020 … Și invincibila hegemonie a lui Rolex

Ceasuri Bulova – pareri, modele si preturi

Ceasuri Bulova – pareri, modele si preturi

Cele mai cool 5 ceasuri rezistente la apa

Cele mai cool 5 ceasuri rezistente la apa

Mecanism Elvetian VS Mecanism Japonez

Mecanism Elvetian VS Mecanism Japonez

Ceasuri Bulova – pareri, modele si preturi

Ceasuri Bulova – pareri, modele si preturi

Ce este un ceas automat și cum funcționează?

Ce este un ceas automat și cum funcționează?

Top 7 ceasuri de purtat zi de zi

Top 7 ceasuri de purtat zi de zi

Ceasuri Zeppelin – pareri si 15 modele deosebite

Ceasuri Zeppelin – pareri si 15 modele deosebite

Ceasuri Vostok Europe – pareri si 12 modele celebre

Ceasuri Vostok Europe – pareri si 12 modele celebre

Ceasuri Luminox – cele mai cool modele din 2021

Ceasuri Luminox – cele mai cool modele din 2021

VreauCeas.ro

© 2021 VreauCeas.ro contact@vreauceas.ro

Navigate Site

  • Despre noi
  • Dictionar
  • Anunturi gratuite – Roportal
  • Despre ceasuri
  • Politica cookies

Follow Us

Ne pare rau, dar nu am gasit niciun articol
Vezi rezultatele
  • GHID DE CUMPARATURI
  • Noutati
  • Sectiuni
    • Editii limitate
    • Istorie
    • Fascinatie
    • Independenti
    • Despre ceasuri
    • Ladies Corner
  • Articole noi

© 2021 VreauCeas.ro contact@vreauceas.ro

Acest website foloseste cookie-uri necesare pentru buna lui functionare, in scopurile descrise in Politică privind fișierele cookies.