Oris Carl Brashear Limited Edition

Pun pariu că îți amintești încă Oris Divers Sixty-Five, fermecătorul ceas de scafandru inspirat de epocă pe care marca l-a introdus la începutul anului trecut. Astăzi vă prezentăm un ceas inspirat de Divers Sixty-Five: carcasă cu aceeași formă, coroană, cristal de safir cu cupolă, cu toate acestea este cu 2 mm mai mare! Și în loc de carcasă din oțel cu cadru negru din ceramică, acum carcasa și ramă sunt realizate complet din bronz. Noul ceas – editie limitata la doar 2.000 de piese – este dedicat primului afro-american care a devenit maestru scafandru al marinei americane. Iată uimitoarea ediție limitată Oris Carl Brashear.

Oris Carl Brashear Limited Edition

Oris Carl Brashear este de fapt primul ceas din bronz realizat de Oris de la înființarea sa în 1904! Bronzul este un material îmbătrânit în mod natural și un aspect interesant este că acele căști uriașe de scufundare din anii 1950 erau fabricate din cupru. După cum am spus deja, designul acestui nou ceas are multe paralele cu Oris Divers Sixty-Five, cu toate acestea există si unele diferențe. În primul rând este, desigur, utilizarea bronzului. Bronzul este un aliaj constând în principal din cupru. Bronzul este inițial strălucitor și devine mai întunecat pe măsură ce componenta de cupru reacționează cu dioxidul de carbon și umezeala. De-a lungul timpului, carcasa și rama din bronz vor dezvolta o patină verzuie unică dar si o „relație” unică cu proprietarul acesteia.

- Publicitate -
Oris Carl Brashear Limited Edition
Cine este Carl Brashear? Carl Brashear, născut în 1931, s-a înrolat în Marina SUA în 1948. Deși a fost aspru discriminat din cauza rasei sale, a absolvit Școala de scufundări și salvare a marinei americane în 1954, devenind primul scafandru afro-american al marinei americane.
În 1966 și-a pierdut piciorul stâng după un accident în timpul unei misiuni de salvare. După o lungă perioadă de reabilitare, el a devenit în 1968 primul scafandru amputat din Marina SUA și a absolvit în 1970 devenind primul său scafandru afro-american.
După o carieră distinsă de peste 30 de ani în Marina, Brashear a ieșit la pensie în 1979. A murit în 2006 la vârsta de 75 de ani. Povestea sa remarcabilă a fost inspirația pentru filmul Men of Honor din 2000, în care Brashear a fost interpretat de actorul câștigător de Oscar Cuba Gooding Jr.

Alte două diferențe semnificative: diametrul a crescut cu 2 mm, până la o dimensiune de 42 mm, iar cadranul are markeri diferiți. Cadranul albastru închis, care arată foarte izbitor în contrast cu carcasa și rama din bronz, este ușor curbat și vine cu indici aplicați placati cu aur roz plini cu Super-LumiNova. Mâinile sunt, de asemenea, placate cu aur roz și sunt umplute cu același material luminiscent de culoare crem.

În interior gasimo mișcare automată, calibrul Oris 733. Aceasta se bazează pe Sellita SW200 și are o funcție de dată, care este vizibilă printr-o mică deschidere pătrată la ora 6, iar mișcarea are aproximativ. 40 de ore de rezervă de putere. Oris Carl Brashear este rezistent la apă până la 100 de metri. Cu toate acestea, este perfect pentru o scufundare serioasă, în piscină sau în mare – ceea ce va adăuga multă patină datorită efectului apei sărate asupra bronzului.

- Publicitate -
Share This Article
- Publicitate -
Ad image
Comentariul tau